Foutje! Aangetroffen 'crystal meth' blijkt glazuur
Raar

Foutje! Aangetroffen 'crystal meth' blijkt glazuur.

Een 64-jarige Amerikaan man is door dienders in zijn kraag gevat omdat er vier stukjes glanzend spul op de vloer van zijn auto lagen. Crystal meth, dachten de agenten. De kruimels bleken echter glazuur van een donut te zijn.

Agente Shelby Riggs-Hopkins voerde ter plaatse een drugstest uit, die positief uitsloeg. Weken later bleek in het forensisch laboratorium dat de test het toch bij het verkeerde einde had gehad, schrijft The Guardian.

"Het is heel eng wanneer je helemaal niets gedaan hebt en gearresteerd wordt... Een onbeschrijfelijk gevoel", aldus Daniel Rushing. De arrestatie vond plaats toen de arme donutverorberaar terugreed van een ritje naar het ziekenhuis, waar hij een buur afleverde voor chemotherapie. 

De diender in kwestie schreef in het rapport dat de 'crystal meth' haar dankzij haar werkervaring van elf jaar gelijk opviel. "Ik zei steeds al 'Dat... is glazuur van een donut", zegt Rushing. Desondanks moest hij tien uur in het cachot doorbrengen.

De aanklacht tegen de 64-jarige werd drie dagen na de ontdekking van de ware aard van de substantie geseponeerd. Rushing is nu van plan om de staat aan te klagen vanwege zijn onterechte arrestatie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →