'Dienders zelf verantwoordelijk voor spullen'
Binnenland

'Dienders zelf verantwoordelijk voor spullen'.

Onlangs kwam naar buiten dat een politiemol een officieel politieuniform en portofoon verkocht aan de onderwereld. In een reactie hierop stelt politiewoordvoerder Chris Timmermans dat agenten zelf verantwoordelijk zijn voor spullen zoals walkie talkies en kledij.

De woordvoerder zegt: "Iedereen van ons weet donders goed hoe die daar mee om moet gaan. Elke agent die de straat op gaat, haalt een portofoon uit de kast op het bureau. Na de dienst zet die het weer terug in een oplader in de kast, zodat de collega's hem weer kunnen gebruiken. Een formulier of een handtekening zetten is niet nodig. Dat zou tijdrovend zijn. Mensen die bij de politie werken zijn integer en moeten professioneel met hun spullen omgaan."

Bij de hermandad is het zo dat elke diender een eigen uniform met verschillende exemplaren krijgt uitgereikt. Als een bepaald kledingstuk niet meer past, kan het worden geruild met een andere wetshandhaver. Timmermans: "Het kan natuurlijk zo zijn dat er iemand kwade bedoelingen heeft. Maar dat is heel erg voor onze organisatie en collega's." Er is tot nu toe nog niet bekend of en wanneer er met de verkochte politiespullen ├╝berhaupt een misdrijf is gepleegd, zo weet 1Limburg.

Alle artikelen geladen. Overzicht →