Dierenbescherming stopt met filmen paardenmarkt, want agressie
Binnenland

Dierenbescherming stopt met filmen paardenmarkt, want agressie.

De Dierenbescherming gaat stoppen met het filmen en controleren van paardenmarkten. Dit heeft de organisatie laten weten. De reden hiervoor is de agressie van de paardenhandelaren die wordt geuit tegen de hoeders van het dierenwelzijn.

Piko Fieggen van de Dierenbescherming vertelt: "Wij kunnen de veiligheid van onze mensen niet langer garanderen", weet de NOS. De incidenten gingen van duwen en trekken naar spugen, intimidatie en inrijden met paarden. Veel handelaren vinden het niet prettig dat in beeld wordt gebracht hoe de paarden op een markt behandeld worden. "Ontkennen heeft geen zin meer", aldus Fieggen.

Rinus Bakker van de Centrale Bond voor Paardenhandelaren heeft geen idee waar Fieggen het over heeft. "Ik kom regelmatig op paardenmarkten, ik ken dit soort verhalen niet. Kijk, laatst waren mensen 's nachts op de markt in Zuidlaren aan het filmen. Een handelaar had aan hen gevraagd: wie zijn jullie? Als ze dan niet willen zeggen van wie ze zijn, ja, dan roep je misschien wat over je af."

Alle artikelen geladen. Overzicht →