Dierenextremisten komen nog steeds overal mee weg

Dierenextremisten komen nog steeds overal mee weg 

07 juni 2023 - 11:42

Het is triest. Terwijl het de boeren door onze eigen regering onmogelijk wordt gemaakt om hun vak nog een beetje fatsoenlijk uit te voeren, komen beroepsdemonstranten - en dan vooral mensen die zich geroepen voelen om op te staan voor wat in hun ogen dierenleed is - overal mee weg. Onze minister weigert namelijk om behoorlijke straffen uit te delen.

Misschien herinnert u het zich nog wel: op maandag 13 mei 2019, drongen rond twaalf uur liefst 125 dierenactivisten van een groepering genaamd 'Meat the Victims' een varkenstal in Boxtel binnen. De boerderij waar de stal toe behoorde was willekeurig voor de actie uitgekozen. Ze wilden vooral laten zien 'wat er over het algemeen binnen in de stallen gebeurt'.

Lekker vaag allemaal. Terwijl ze niks beters konden doen dan leuzen schreeuwen als 'There is no excuse for animal abuse' werd de stal liefst tien uur lang bezet, voordat de politie ingreep en 67 'activisten' werden opgepakt. Oké, uiteindelijk kregen ze een boete van 300 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken, maar dat schrikt niet echt af natuurlijk. 

Toenmalige minister Ferd Grapperhaus beloofde hier wat aan te doen en maakte een opstap naar meer bescherming voor boeren en zwaardere straffen voor dierextremisme. Maar ja, de beste man is inmiddels weg en de huidige verantwoordelijke voor Justitie en Veiligheid genaamd Dilan Yeşilgöz heeft daar helaas nog nooit vervolg aan gegeven.

Ondanks meerdere verzoeken weigert ze om het gesprek hierover aan te gaan, laat boerenorganisatie LTO weten. Vandaag pleit de organisatie in de Tweede Kamer daarom nogmaals voor strengere straffen. Wij gokken zo dat hier toch niet naar geluisterd wordt, want dat is natuurlijk tegen het zere been van splinterpartijtjes als Partij voor de Dieren en GroenLinks. Jammer, zo kan dierenextremisme doorgaan zonder dat hiervoor echt gestraft wordt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml