Dierenlovers slopen hek bij Oostvaardersplassen
Binnenland

Dierenlovers slopen hek bij Oostvaardersplassen.

Altijd fijn, zo'n betoging van lieden die onze medewezens op aarde menen te moeten beschermen tegen de allesverwoestende mensch. 

Ongeveer dertig actievoerders vonden het vandaag nodig om tijdens hun demonstratie tegen zogenaamd 'dierenleed' in de Oostvaardersplassen een hek te slopen bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.

Ze zijn woedend vanwege het gevoerde beleid. In het natuurgebied zijn veel teveel grote grazers, die daarom te weinig voedsel hebben om de koude periode te overleven. Uit voorzorg wordt een deel afgeschoten.

Vier man gearresteerd, gevaarlijke situaties op de A6

In plaats van Natuurbeheer gewoon zijn werk te laten doen, weten deze mensen het beter en daarom werd er vandaag weer eens actie gevoerd. Bij die actie werd dus een hek gesloopt. De politie heeft vier man opgepakt en de rest van het terrein af gebonjourd. Volgens RTL Nieuws is het inmiddels weer rustig.

Eerder op de dag zorgden de actievoerders ook al voor gevaarlijke situaties op de A6 bij Almere door in tien tot vijftien voertuigen een 'langzaamaan-actie' te houden. Daarbij ontstond er een file van drie kilometer, die inmiddels is opgelost.

Alle artikelen geladen. Overzicht →