Dierenpolitie verpest uitvaart man
Binnenland

Dierenpolitie verpest uitvaart man.

Een man uit Waalwijk wilde zijn overleden vader een speciale uitvaart geven door zijn paarden mee te nemen naar de kerkdienst. Paarden waren namelijk de grootste hobby van de overleden man. De dierenpolitie stak daar echter volgens hem een stokje voor.

Tijdens de kerkdienst zelf stonden de paarden buiten te wachten op een wagen. "De begrafenisondernemer hield toezicht. We hadden ze water gegeven vanwege de warmte en de klep 25 centimeter open gedaan voor wat frisse lucht in de wagen", aldus de man tegenover Omroep Brabant

De dieren raakten echter van streek omdat buitenstaanders naar binnen zaten te gluren. Zij schakelden daarop de politie in die concludeerde dat de paarden overstuur waren door de hitte. Een tijdens de dienst toegesnelde kennis werd verplicht koud water over de dieren te gooien. "Als je dierenliefhebber bent weet je dat dat funest is voor paarden. Ze kunnen dan hun warmte niet meer kwijt."

De Waalwijker schrok na afloop van alle hatelijke reacties op social media. De politie was overigens alweer vertrokken. De man moet naar eigen zeggen maandag maar uitvinden of hij ook een proces-verbaal heeft gekregen, dat konden de agenten bij wie hij verhaal ging halen namelijk niet zeggen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →