Dijkhoff overweegt vaccinatieverplichting
Binnenland

Dijkhoff overweegt vaccinatieverplichting.

Een liberaal die de burger wil verplichten iets te doen, zien we niet vaak. Klaas Dijkhoff zegt echter in een column op de website van de VVD geen andere keuze te hebben als er mensen blijven rondlopen die als het gaat om bescherming tegen ziektes de wetenschap niet vertrouwen en liever hun lot in handen van de Heer boven ons leggen.

Volgens Dijkhoff komt dit steeds vaker voor, met alle rampzalige gevolgen van dien: "Als 95% of meer van ons ingeënt is, dan zitten we goed. Als we daaronder zitten is dat niet alleen gevaarlijk voor de kinderen die niet ingeënt zijn, maar zelfs voor de kinderen die wel hun liefdevolle beschermende prik hebben gekregen."

Hij verwijst daarbij onder andere naar een recente waarschuwing van het RIVM over een mazelenuitbraak in Europa. "We zitten op 90,1% vaccinatiegraad mazelen voor kinderen op 2-jarige leeftijd. De dekkingsgraad is onder het veilige niveau. Het aantal weigeraars stijgt. Het aantal gevallen van zieke mensen stijgt. Het aantal doden stijgt", aldus Dijkhoff.

Wat we hier aan kunnen doen? Toch maar weer de burger beter voorlichten, maar: "Mocht dat allemaal niet lukken, dan moet ik als liberaal misschien toch maar gaan pleiten voor een vaccinatieplicht. Met daarbij de liberaal John Stuart Mill aan mijn zijde (iemands vrijheid is niet onbeperkt. Ze eindigt waar schade aan anderen wordt berokkend)".

Alle artikelen geladen. Overzicht →