Dijkhoff reageert op #ophef na Kinderpardonfilmpje
Binnenland

Dijkhoff reageert op #ophef na Kinderpardonfilmpje.

De documentaire van Tim Hofman over het Kinderpardon, daar moeten we het toch nog even over hebben. In de documentaire was ook VVD'er Klaas Dijkhoff te zien, die voor het blok werd gezet geïnterviewd werd toen Hofman een uitgeprocedeerd asielkindje meenam naar de Tweede Kamer.

Het kindje - ene Nemr (9) -  vreest dat hij zijn uitzetting naar Irak niet zal overleven. Volgens het kabinet is deze vrees onterecht, want de situatie in Irak is als 'niet onveilig genoeg' bestempeld. Maar ja, leg dat maar eens uit aan een negenjarige. Dijkhoff reageerde dan ook tegen Hofman met de woorden "ja, dus?" en dat was niet handig, want Twitter ontplofte vervolgens.

In een filmpje op Facebook reageert de VVD'er nu op de ophef. Volgens hem was het "een abrupt stukje" en heeft hij dan ook veel langer met de jongen gesproken. "Ik kan niet zeggen dat dat een prettig gesprek was. Ik voelde dat de jongen hoop had en ik wilde graag lief voor hem zijn en hem een knuffel geven, maar ik moet ook het eerlijke verhaal vertellen. Ik moet hem geen valse hoop bieden."

Bovendien hekelt hij de rol van de ouders die weten dat ze weg moeten uit dit land. "We kunnen natuurlijk kinderen, politici en beleid naast elkaar zetten en zeggen: joh laten we die vierhonderd kinderen hier blijven. Maar dat zorgt er weer voor dat er weer nieuwe ouders denken: ik negeer de rechters en regels in Nederland. Ik laat mijn kinderen hier opgroeien, totdat ze hier zo lang zijn dat het heel pijnlijk wordt als ze weer weg moeten."

Bekijk hieronder:

Alle artikelen geladen. Overzicht →