Dikke crisis bij de Dierenpartij

Dikke crisis bij de Dierenpartij 

11 september 2023 - 15:56

Wat een soap weer. Het is dikke crisis bij de Partij voor de Dieren. Ester Ouwehand wordt niet voorgedragen als lijsttrekker, ""toevallig"" nadat ze een brief had gestuurd aan het bestuur waarin ze kritiek had, en nu heeft campagneleider Daan de Neef uit woede over de gang van zaken zijn taken neergelegd. 

Hij laat weten dat hij zijn werkzaamheden neer heeft gelegd omdat hij niet voor een bestuur werken dat Esther zo behandelt. "Daarvoor is ze mij te lief en heeft het bestuur er een te grote puinzooi van gemaakt. Ik vind het hoogst onprofessioneel, oncollegiaal en onverkwikkelijk hoe er met Esther wordt omgesprongen. Dit moet stoppen."

Het volgende was namelijk aan de hand. Ouwehand had een brief gestuurd waarin ze kritiek had op het gebrek aan "professionalisering’" en "democratisering" van de partij. Afgelopen zaterdag kwam ineens naar buiten dat het bestuur haar niet meer als lijsttrekker wil omdat er "signalen en informatie" binnen waren gekomen "die wijzen op schendingen van integriteit". Welke signalen dat zijn, wordt niet vermeld.

Met andere woorden, Ouwehand wordt ouderwets een dolk in de rug gestoken en genaaid want één en één is twee natuurlijk in dit geval en dat denkt Ouwehand zelf ook, net als campagneleider De Neef. Overigens scharen de PvdD-Kamerleden - op Christine Teunissen na - zich niet als een man achter haar en willen ze eerst dat er grondig onderzoek wordt gedaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml