Dilan Yesilgöz: 'Er bestaat geen recht om niet gekwetst te worden'

Dilan Yesilgöz: 'Er bestaat geen recht om niet gekwetst te worden' 

13 september 2022 - 10:22

Zo zo. Harde woorden van onze minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid). Zij is helemaal klaar met wokisme (snappen wij heel goed) en vindt dat de beweging wel eens een toontje lager mag zingen en harder en explicieter moet worden aangepakt. 

Want, in tegenstelling tot wat al die woke-mensen beweren, "Het is een gevaarlijk misverstand dat er zoiets zou bestaan als het recht om niet gekwetst te worden". Strijden voor gelijke rechten en emancipatie en zo is prima maar wat zij doen zou juist onverdraagzaamheid bevorderen.

Zij sprak deze woorden gisteravond in de Rode Hoed in Amsterdam tijdens de jaarlijkse HJ Schoo-lezing van weekblad EW (voorheen Elsevier), waar zij haar bezorgdheid uitte over enkele ernstige bedreigingen die zij ziet voor de democratische rechtsstaat, meldt De Volkskrant.

Maar wat is dat nou, wokisme? Nou, volgens de minister dit: "Mensen die vinden dat zij mogen bepalen welke informatie of mening juist is en wat niet juist is. Of wat kwetsend en niet kwetsend is. Wie wel deugt en wie niet deugt. Die onder het mom van inclusie alleen maar bezig zijn met uitsluiten. Met het cancelen van alles wat hun niet aanstaat. Onderwerpen, standpunten en meningen worden onbespreekbaar verklaard."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml