Dilan Yesilgöz gaat het gewoon doen! 'Wil Rutte opvolgen'

Dilan Yesilgöz gaat het gewoon doen! 'Wil Rutte opvolgen' 

12 juli 2023 - 10:20

Justitieminister Dilan Yesilgöz-Zegerius, de huidige minister van Justitie, durft het aan om Mark Rutte op te volgen en de nieuwe leider worden van de VVD. Ze stapt naar voren en heeft zich kandidaat gesteld als lijsttrekker. 

Ze wil Rutte's schoenen wel vullen want de VVD is nou eenmaal naar eigen zeggen 'haar club'. Wel worden het grote schoenen die ze moet vullen, meent Yeşilgöz in De T.: "Wat Mark Rutte voor de VVD en voor Nederland heeft gedaan, is nauwelijks in woorden uit te drukken." 

'Nauwelijks in woorden uit te drukken' vinden wij ook, inderdaad. Als je er goed over nadenkt dan blijft er uiteindelijk ook maar één naam over om het VVD-schip over te nemen. En ja, grote schoenen. Hoezo grote schoenen? Rutte is toch de man die als geen ander aan het pluche kleefde, die macht alsmaar belangrijker begon te vinden dan het landsbelang? De man die de ene na de andere motie van wantrouwen aan de broek kreeg en als het hem het beste uitkwam gewoon glashard stond te liegen in de Tweede Kamer?

Hoe dan ook. Veel andere VVD'ers die als kanshebber werden gezien, zijn bij voorbaat al weggevallen. Haast niemand wil zijn of haar vingers branden. Zo liet Tweede Kamerfractievoorzitter Sophie Hermans gisteravond weten geen lijsttrekker te willen worden. Edith Schippers liet maandag al weten niet beschikbaar te zijn en ook Klaas Dijkhoff en Jeanine Hennis hebben geen belangstelling. Naast Yesilgöz heeft alleen oud-Kamerlid André Bosman zich gemeld. Maar zijn kansen worden niet groot geacht.

Dus: alvast gefeliciteerd Dilan, al is sterkte waarschijnlijk meer op z'n plaats.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml