Directeur Israël-centrum: DENK wakkert antisemitisme aan  

23 november 2017 - 10:15

"Tunuhan Kuzu (DENK) wakkert het antisemitisme aan in Nederland." Dat is de stellige overtuiging van Hannah Luden, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). En daar moet volgens haar wat aan gedaan worden, vandaar dat ze in een open brief aan het AD de noodklok luidt.

Volgens Luden veegt DENK alles wat de partij over Israël zegt onder de noemer 'kritiek op Israël' en houdt het op deze manier een "eeuwenoude, antisemitische beeld van de achterbakse, manipulatieve en invloedrijke Jood" in stand. Terwijl er toch echt een verschil is tussen antisemitisme en 'gewone kritiek'.

Daarnaast is het ook 'schokkend' dat Kuzu recent tijdens de begrotingsbesprekingen stelde dat Israël ('een autoritaire schurkenstaat') via het CIDI desinformatie zou verspreiden in Nederland. Dat mag je uiteraard niet zeggen want - zo benadrukt Luden - CIDI is echt volledig onafhankelijk. 

Wat ook niet echt pleit voor DENK is dat Marokkaans-Nederlandse PvdA'ers afgelopen januari achter de schermen voor Joden werden 'uitgescholden' door DENK-aanhangers. Dit vanwege hun vermeende gebrek aan loyaliteit aan de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap.

Kortom, het wordt volgens haar tijd dat DENK eens tot bezinning gaat komen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.