Directie Universiteit Utrecht declareert erop los
Raar

Directie Universiteit Utrecht declareert erop los.

Huppa! Nog een exorbitant flesje bubbels? Taxikosten, hotelovernachtingen, VERKEERSBOETES en bussinessclassvluchten? Gebruik van een dienstauto voor privédoeleinden? Geen probleem, in de periode 2013-2015 declareerde de top van Universiteit zo'n beetje alles, op ademen na.

ONACCEPTABEL, zo stelt minister Jet Bussemaker van Onderwijs twee jaar later. Daar is declareren potverdriedubbeltjes helemaal niet voor bedoeld! "Bestuurders van de UU moeten meer soberheid betrachten bij hun declaraties en doelmatiger omgaan met de (publieke) middelen", schrijft de  minister aan de Tweede Kamer.

Geld terugvorderen dan maar? Hmm, lastig. Er kan namelijk niet worden vastgesteld voor hoeveel er precies onrechtmatig is gedeclareerd. Wel is het de bedoeling dat de raad van toezicht vanaf nu gaat doen waarvoor het in het leven geroepen is, namelijk CONTROLEREN.

Een woordvoerder van de Universiteit meldt dat het declaratierapport voor de directie aanleiding is om 'kritisch in de spiegel te kijken'. "Enkele uitgaven waren niet sober. Dat betreuren wij en dat is rechtgezet."

Alle artikelen geladen. Overzicht →