Dirk: Onkruid wieden in hitte is erg kudt
Binnenland

Dirk: Onkruid wieden in hitte is erg kudt.

Supermarktketen Dirk heeft excuus aangeboden voor het naar buiten sturen van een medewerker die bij tropische temperaturen onkruid moest wieden. Volgens een woordvoerder is er "onvoldoende rekening gehouden met de warmte."

Ondanks dat een hoop mensen de online racismekaart trokken, zegt de supermarkt nog steeds achter het besluit te staan om de man onkruid te laten verwijderen. In een reactie laat het bedrijf weten: "Wij kunnen het ons voorstellen dat dit racistisch kan overkomen, maar daar is geen sprake van. Deze werkzaamheden hadden we ook aan een blanke medewerker kunnen opdragen."

Verder benadrukt Dirk dat de werkzaamheden van een vakkenvuller uit meer dan alleen het bijvullen van schappen bestaan. "Het is voor ons heel normaal om vakkenvullers schoonmaakwerkzaamheden te laten uitvoeren".

Dat een familielid via Facebook heeft geklaagd dat de man "als een slaaf wordt behandeld", vindt Dirk niet leuk. Ze zullen daarom met de parttime tuinman in gesprek gaan om te kijken waarom hij zich zo voelt en waarom hij niet eerder naar een leidinggevende is gestapt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →