Dirkie Kuijt stopt ermee
Sport

Dirkie Kuijt stopt ermee.

Dirk hangt zijn kicksen aan de wilgen. Dat maakte hij vanochtend, daags na het kampioenschap, bekend aan de directie van Feyenoord en aan Giovanni van Bronckhorst. Na negentien seizoenen en een droomafscheid, met een hattrick en een titel, vond Dirk Kuijt het welletjes.

Zijn carrière bracht hem via Utrecht bij Feyenoord, en later via Liverpool bij Fenerbahçe. Hij speelde 104 interlands en een WK-finale. In 2015 keerde hij terug naar Feyenoord met als enige doel, prijzen pakken. Die schaal nam hij zondag eigenhandig mee naar Rotterdam.

Kuijt blijft wel verbonden aan Feyenoord, aldus RTV Rijnmond. Zijn nieuwe mentor, Martin van Geel was lovend of Dirk. "We zijn Dirk echt ongelofelijk dankbaar voor wat hij voor Feyenoord heeft betekend de afgelopen twee jaar. Met zijn instelling, professionaliteit en passie heeft hij enorm veel toegevoegd. In de kleedkamer, op het veld én daarbuiten. We zijn dan ook enorm blij dat we iemand met zijn ervaring en instelling voor de club kunnen behouden. Ik ga Dirk opleiden en kan me zomaar voorstellen dat hij mij op termijn opvolgt."

Alle artikelen geladen. Overzicht →