Discriminatie-meldpunt overbelast: recordaantal mensen klagen
Binnenland

Discriminatie-meldpunt overbelast: recordaantal mensen klagen.

Beroepsslachtoffers in ons land worden ook steeds mondiger. Er blijken namelijk een recordaantal mensen geklaagd te hebben over discriminatie. In totaal mocht het College voor de Rechten van de Mens 4.259 meldingen ontvangen over heel 2017.

We hebben het in dit geval dan over discriminatie op het werk en bij aanbieders van goederen en diensten, zoals het openbaar vervoer. Liefst 35 procent van de meldingen ging over zwangerschapsdiscriminatie, zo staat te lezen in de Monitor Discriminatiezaken 2017 dat vandaag verschijnt.

Ook mensen met een handicap of chronische ziekte voelen zich steeds vaker gediscrimineerd. Bijna een kwart van de meldingen had hier betrekking op. De rest voelt zich slachtoffer om andere redenen, maar wat die redenen zijn wordt nog even geheim gehouden (naar verluidt bereidt DENK  alvast Kamervragen voor).

Volgens het college is het melden van discriminatie zinvol. De beschuldigde partijen zijn bang dat hun imago naar de filistijnen gaat zouden vaak bereid zijn maatregelen te treffen, ook zonder dat dit hen juridisch wordt opgelegd.Alle artikelen geladen. Overzicht →