'Schandpaalnagel discriminerende uitzendbureau's'
Binnenland

'Schandpaalnagel discriminerende uitzendbureau's'.

De partijen in de Tweede Kamer hebben genoeg van discriminerende uitzendbureau's. Als het aan de Partij van de Arbeid en het CDA ligt, dan worden ze zelfs publiekelijk ten schande gemaakt. 

Uit het onderzoek van Radar bleek dat uitzendbureau's bereid te zijn om mee te werken aan discriminatie als de opdrachtgever daar om vroeg. D66-Kamerlid Van Weyenberg is er klaar mee: "Vijf jaar beloofden al die uitzendbureaus beterschap, daar is niets van terechtgekomen."

Het CDA en PvdA gaan zelfs nog wat verder en vinden 'naming and shaming', een schandpaal dus, wel een goede oplossing. Volgens de NOS zien meer partijen daar wel wat in. De SP bijvoorbeeld vindt dat een goede manier om niet de hele branche in diskrediet te brengen.

DENK, de partij die uiteraard ook fel tegen deze praktijken is, denkt echter dat het zo'n vaart niet zal lopen. De belangen zijn te groot en "die belangen worden op allerlei plekken in de samenleving door zeer krachtige lobbyisten vertegenwoordigd", aldus Azarkan.

Volgens het ministerie van Sociale Zaken is privacy belangrijker dan de discriminatieonderzoeken van de Inspectie openbaar te maken, dus het zal nog wel even duren voordat dit soort dingen bij wet geregeld zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →