Upd: Ook YouTube skipt PewDiePie
Entertainment

Upd: Ook YouTube skipt PewDiePie.

De best verdienende YouTuber van 2016, goed voor zo'n 15 miljoen euro, is door Disney op straat gezet. De Zweedse PewDiePie moest het veld ruimen omdat hij via zijn kanaal Jodenhaat verspreidde.

PewDiePie (Felix Kjellberg in het echt) wierp wat biljetten op twee Indiërs om ze een papiertje te laten zwaaien waarop 'Dood aan alle joden' stond. Dat is totaal verkeerd gevallen bij Disneys YouTube-platform Maker Studios.

Update 19:28 uur: Ook YouTube heeft per direct alle banden met Kjellberg verbroken. Zo is de realityshow per direct gestopt en wordt zijn kanaal op het netwerk Google Preferred verwijderd. Schrale troost is dan weer dat Kjellberg zijn YouTube-account mag behouden, zo weet het AD.

Volgens PewDiePie bedoelde hij het niet zo, maar was het een experiment om te kijken hoe ver mensen gaan voor geld. "Ondanks dat Felix vele volgers heeft door te provoceren en oneerbiedig te zijn, is hij nu echt te ver gegaan", vindt Maker Studios volgens de BBC.

Nazi-verwijzingen

Ook komt nazi-Duitsland regelmatig voorbij in de video's van de Zweed, zoals hieronder. Gewoon grapjes, aldus de dikbetaalde vlogger.

Alle artikelen geladen. Overzicht →