'Dit gaat u vanavond horen: horeca dicht om 19.00 uur, 4 man over de vloer'

'Dit gaat u vanavond horen: horeca dicht om 19.00 uur, 4 man over de vloer' 

12 november 2021 - 09:42

Er is weer een persconferentie vanavond en zoals we al vreesden zal daarbij een gedeeltelijke lockdown worden aangekondigd. Het OMT adviseerde immers al iets dergelijks voor twee weken. Maar waarom maar twee weken als het ook drie weken kan duren? Het worden dus drie weken.

Dat bevestigen 'betrouwbare bronnen' aan de NOS. Wat kunnen we verder verwachten? Nou, dat de horeca en niet-essentiële winkels de deuren om 19.00 uur moeten sluiten. Daarnaast gaat het advies gelden om thuis maximaal vier bezoekers uit te nodigen en echt zo veel mogelijk thuis te werken. Nagedacht wordt om theaters en bioscopen helemaal dicht te gooien (filmmakers en distributeurs hebben al aangekondigd in dat geval direct juridische stappen te ondernemen) en sportwedstrijden voorlopig maar zonder publiek (de cruciale wedstrijd Nederland-Noorwegen voor kwalificatie voor het WK in het mensenrechten-respecterende Qatar vindt dus plaats in een lege Kuip).

De maatregelen gaan al aanstaande zaterdag om 19.00 uur in. En hoe zit het met het 2G-beleid? Daar moet qua wetgeving nog over gedebatteerd worden voordat een besluit kan worden genomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml