Dit wil DENK-fractie Utrecht aan NL veranderen
Binnenland

Dit wil DENK-fractie Utrecht aan NL veranderen.

DENK trapt vandaag de verkiezingscampagne af, overal in Nederland struinen witte jasjes en hoofden met lelijke blauwe mutsen de straten en pleinen af op zoek naar stemvee. Als kers op de taart verscheen vanmorgen ook het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen online. We kunnen er lang en breed over lullen, gaan we niet doen.

De speerpunten vatten we gewoon even kort voor u samen. Wat willen lijsttrekker Mahmut Sungur en onderdanen allemaal graag doorvoeren in bijvoorbeeld Utrecht?

Zwarte Piet moet oprotten. Geen compromissen meer, per direct afschaffen die handel en allemaal vervangen door roetveegpieten.

  In de jacht op een bijstandsuitkering moet het geen flikker meer uitmaken of u de Nederlandse taal nu machtig bent of niet. Gewoon verstrekken dat gratis geld en verder niet zeuren of rare eisen stellen.

Vanaf heden een parkeerprivilege voor moskeebezoekers. Iedereen die zijn auto parkeert moet parkeergeld betalen, behalve als je op vrijdagavond de moskee bezoekt. Dan moet er vrijstelling verleend worden.

Iedereen die een publieke functie heeft, moet een hoofddoek/keppeltje en ander soort hoofddeksel kunnen dragen. Ja, dus ook politieagenten.

Alle, naar ons verschrikkelijke koloniale verleden verwijzende, straatnamen moeten worden geschrapt en hernoemd. Waarnaar? Naar multiculturele rolmodellen uit de hedendaagse samenleving natuurlijk.

Utrecht zou een monument moeten krijgen in de wijk Lombok. Dit ter ere van de 'grote bijdrage' die gastarbeiders aan de stad zouden hebben geleverd

Er moet een megamuseum en/of cultuurcentrum verrijzen in Utrecht, waar de migratiegeschiedenis in woord en beeld wordt uitgelicht.

Klinkt allemaal als een geweldige verbetering van de stad Utrecht. Denkt u niet? Wij zijn erg benieuwd hoeveel stemmen dit fantastische verkiezingsprogramma bij elkaar harkt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →