Advies: laat alcohol voor wat het is
Binnenland

Advies: laat alcohol voor wat het is.

Tegenvallertje op de vroege vrijdagmorgen: mensen die hun verkapte alcoholisme tot op heden konden scharen onder het mom van 'één glaasje op een dag is toch gezond?' komen van een koude kermis thuis. Niet drinken is namelijk het allerrrrrbest voor uw killerbody.

Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er gezondheidsrisico's kleven aan zogenaamd matig alcoholgebruik. Zal vast niet meer lang duren voordat alcoholreclames op tv geweerd worden en de accijnzen op drank de lucht in schieten.

Alcohol bannen = best

Tot die tijd dient u zich in elk geval aan het advies van de Gezondheidsraad 'drink geen alcohol of in elk geval niet meer dan een glas per dag' te houden. Jammer dat die Gezondheidsraad het trouwens niet heeft over de gezondheidsrisico's die kunnen voortkomen uit stemmen op DENK (PTTS, woedeaanvallen, verwardheidssympthomen etc.).

De onderzoekers van meer dan honderd universiteiten, waaronder het Erasmus MC, hebben bewezen dat met elk glas extra de drinker de kans verhoogt op een beroerte, hartfalen, een hoge bloeddruk en een aorta-aneurysma. Allemaal dingen waarbij u het loodje kunt leggen.

Is er dan helemaal niets positiefs aan alcoholgebruik? Jawel, die heerlijke roes die het met zich meebrengt. Daarnaast zou het de kans op een hartaanval kunnen verminderen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →