Dit zijn de tien meest gevaarlijke landen voor vrouwen
Buitenland

Dit zijn de tien meest gevaarlijke landen voor vrouwen.

Vinden wij altijd leuk, lijstjes. Ditmaal is het de Thomson Reuters Stichting die op basis van een enquête onder 550 deskundigen een lijst heeft opgesteld van de meest gevaarlijke landen voor vrouwen. Gewoon, omdat het kan en het relevant is.

Nu wilt u natuurlijk dolgraag weten wat het gevaarlijkste land voor de vrouw op deze planeet is. Dat blijkt niet geheel verrassend India te zijn, waar vrouwen een hoog risico lopen op (seksueel) geweld, vernederingen, uitbuiting en zelfs slavernij. In de top drie zitten verder culturele hotspots als Afghanistan en Syrië.

Wel enigszins verrassend te noemen is de vermelding van de Verenigde Staten op plek 10. Iets met #MeToo het feit dat veel vrouwen daar te maken hebben met seksueel geweld, waaronder aanranding en verkrachting, seksuele intimidatie en het feit dat de daders vaak ermee wegkomen omdat de zaak niet voor de rechter komt.

Mocht u nou willen weten in welke landen u als vrouw nog meer beter geen voet aan de grond kunt zetten, hieronder de volledige top tien. Fijne vakantie!  

Alle artikelen geladen. Overzicht →