Dit zijn de Wintergasten van Joost Eerdmans

Dit zijn de Wintergasten van Joost Eerdmans 

13 december 2018 - 09:33

Ahmed Aboutaleb, Esther van Fenema, Leon de Winter, Eddy Terstall en Fidan Ekiz zijn eind december te gast in de eindejaarsgesprekken van Joost Eerdmans op NPO Radio 1. In het radioprogramma 2018 door de bril van Eerdmans blikt Eerdmans drie avonden lang met zijn studiogasten terug op belangrijke en opmerkelijke nieuwsgebeurtenissen van het afgelopen jaar, waar zij zelf ook een rol in speelden. 

De interviews zijn deel van een eindejaarsreeks die PowNed samen met de VPRO en EO maakt. "Een soort Wintergasten, maar dan op NPO Radio 1", aldus Eerdmans.

Eerdmans kijkt uit naar de gesprekken met zijn gasten: “Het zijn allen personen die niet bang zijn om voor hun mening of visie uit te komen. Dat komt goed uit, want de stijl van de gesprekken wordt op zijn Eerdmans: niet om de hete brij heen draaien, maar alles hardop durven benoemen. Het beloven drie zeer boeiende avonden te worden met inspirerende inzichten en discussies.”

De gesprekken worden uitgezonden op maandag 24, donderdag 27 en vrijdag 28 december van 20:30 uur tot 23:00 uur:

Maandag 24 december – Ahmed Aboutaleb en Esther van Fenema
In de eerste uitzending zijn burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en psychiater/opiniemaker Esther van Fenema te gast. Een gesprek over Kerst, boze burgers, de Nederlandse Leeuw en de ongewisse toekomst van het politieke midden.

Donderdag 27 december – Leon de Winter
In de tweede uitzending spreekt Eerdmans 1-op-1 met schrijver Leon de Winter. In 2018 ontwikkelde Nederland zich tot het Land der Gekwetsten. Het was het jaar van de lange tenen, waar De Winter zelf regelmatig op ging staan. Joost spreekt met hem over klimaathypes, Wilders, de ambities van Rutte, het pact van Marrakesh, Trump en de toekomst van Europa. 

Vrijdag 28 december – Eddy Terstall en Fidan Ekiz
In de laatste uitzending neemt Eerdmans het afgelopen jaar door met filmmaker Eddy Terstall en journaliste Fidan Ekiz. Zijn de Gele Hesjes uiteindelijk een voorbode van een volksoproer? Zien de politieke elites de aanstormende trein niet of zitten zij er zelf in? Een gesprek over slappe knieën, Stef Blok, blokkeerfriezen, #MeToo en favoriete films. Gaan Eddy en Fidan samenwerken op het witte doek? 

Tot slot doen alle studiogasten de luisteraar een voorspelling voor 2019, zowel in persoonlijk als maatschappelijk opzicht. Een spannend politiek jaar met drie verkiezingen.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie