'Docent joodse school vergreep zich aan zes kinderen'
Binnenland

'Docent joodse school vergreep zich aan zes kinderen'.

Blijft toch altijd een gevoelig punt: mensen die claimen 'streng gelovig' te zijn maar dan voornamelijk uitblinken in kindermisbruik. O ja, en met man en macht trachten de zaak in de doofpot te houden.

Ene Ephraïm S. staat vandaag voor de rechtbank wegens dergelijke vergrijpen. De voormalig leraar aan de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert zou tussen 2011 en 2012 onder andere een paar leerlingen in zijn jongeheer hebben laten knijpen. De zaak wordt nu pas behandeld omdat de verdachte in eerste instantie elke vorm van medewerking met justitie weigerde.

In totaal gaat het om zes leerlingen van de school. Twee van hen waren jonger dan twaalf, de overige vier jonger dan zestien. Hij zou hen meerdere keren hebben 'gemasseerd', waarbij hij hen ook zijn edele delen liet aanraken. Een kind zou hij zelfs hebben geprobeerd te verkrachten.

Docent ontkent

Walgelijke onthullingen, maar zelf heeft S. uiteraard een geheel andere lezing. Volgens hem zijn alle verhalen een beetje overdreven: "Het is nooit verder gegaan, er is nooit sprake geweest van onzedelijk gedrag. In het onderwijs raak je nu eenmaal kinderen aan. Ik was daarin niet anders dan mijn collega’s. Grensoverschrijdend was het niet."

De rechtbank heeft meerdere dagen voor de zaak uitgetrokken. Het OM zal naar verwachting woensdag een strafeis formuleren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →