Dode bij aanval Amerikaanse universiteit Kabul
Buitenland

Dode bij aanval Amerikaanse universiteit Kabul.

Meerdere schutters zijn vandaag de Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kabul binnengedrongen. Bij de aanval is minstens één student omgekomen, lieten de hoofdstedelijke ziekenhuizen weten. Nog eens veertien mensen zijn gewond geraakt.

In het gebouw zitten honderden studenten en hun buitenlandse docenten vast, zei een hoge functionaris van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De ambtenaar, die anoniem wil blijven, zei te hebben vernomen dat meerdere daders bomvesten droegen. Wie er achter de aanval zit, is nog onduidelijk.

Mensen die binnen waren, onder wie de bekende persfotograaf Massoud Hossaini, maakten melding van schoten en een explosie. Hossaini riep via Twitter om hulp. "Dit zijn misschien mijn laatste tweets", voegde hij eraan toe. Een student liet telefonisch weten vast te zitten in een klaslokaal, terwijl er schoten klinken.

Speciale eenheden zijn naar de universiteit gestuurd om in te grijpen. Enkelen van hen zouden het gebouw al zijn binnengegaan. Het vuurgevecht dat bij het begin van de aanval uitbrak en bijna een uur duurde, lijkt voorbij. Er is al enige tijd nauwelijks meer een schot gelost.

Twee weken geleden werden een Amerikaanse en een Australische docent van de particuliere onderwijsinstelling ontvoerd. Van hen is sindsdien nog geen levensteken vernomen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →