Upd: Broer kroongetuige Nabil B. slechts 'beperkt beveiligd'
Binnenland

Upd: Broer kroongetuige Nabil B. slechts 'beperkt beveiligd'.

In het noorden van de altijd gezellige lievemensenhoofdstad is vanmorgen geschoten waarbij een man is overleden, meldt de politie.

De schietpartij vond plaats aan de Tt. Melissaweg op het NDSM-werf. De politie en recherche zijn ter plaatse voor forensisch onderzoek. Via Burgernet wordt opgeroepen uit te zoeken naar een donkere (racisme) man van rond de 30 jaar en 1,70 meter lang. Hij zou zijn weggereden in een zwarte (weer racisme) auto.

Even verderop vond er nog een incident plaats. Daar werd een brandende auto aangetroffen. Er wordt nog onderzocht of er een verband is.

Update 10:03 uur:

Het lijkt erop dat de doodgeschoten man een afrekening binnen de Mocro-maffia betreft. Het blijkt om de broer van de nieuwe kroongetuige Nabil B, de 41-jarige Reduan, te gaan. Toen bekend werd dat Nabil kroongetuige is waardoor veel moorden in het Marokkaanse criminele milieu kunnen worden opgelost, werd gevreesd voor het leven van zijn familie, meldt De Telegraaf.

Update 16:51 uur:

Inmiddels komen er steeds meer details naar buiten over de doodgeschoten Reduan, broer van de kroongetuige bij de zaak over de Mocro-maffia Nabil B. Het blijkt dat, zodra B. bekend had gemaakt te willen getuigen, er een gesprek is geweest met de hele familie over de risico's die ze liepen.

Een woordvoerder van het OM bevestigt berichtgeving van RTL Nieuws dat er "een palet aan beveiligingsmaatregelen" zijn voorgesteld, maar hij ging maar met een beperkt aantal daarvan akkoord. Wat voor beveiliging hij dan precies wel en niet kreeg wil de woordvoerder niet zeggen.

Overigens is het verband tussen de moord en de Mocro-maffia nog niet officieel bevestigd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →