Dodelijke brandstichters Hilversum 'wilden grapje uithalen'

Dodelijke brandstichters Hilversum 'wilden grapje uithalen' 

15 oktober 2021 - 12:20

Echt een leuk grapje gappies... De drie jongeren die verdacht worden van een dodelijke brandstichting in Hilversum in mei van dit jaar, wilden naar eigen zeggen "een grapje uithalen" dat gruwelijk uit de hand is gelopen.

'Gruwelijk uit de hand gelopen', dat kun je wel zeggen nietwaar? De grappenmakers in kwestie zijn de 17-jarige hoofdverdachte, die de brand zou hebben aangestoken, en zijn hulptroepen genaamd Suleiman el H. en Wail el B. (beiden 21). De hoofdverdachte is minderjarig en daarom wordt zijn zaak achter gesloten deuren behandeld.  

De drie heerschappen "Staken de deur van het huis van hun slachtoffers in brand, maar volgens een van de verdachten hebben ze nooit de intentie gehad de bewoners te doden. De twee bewoners van het huis kwamen door de brand om het leven."

Nu komt het mooie: Wail el B. werd onlangs voorlopig vrijgelaten in afwachting van de strafzaak, want die laat nog even op zich wachten omdat het onderzoek nog loopt. De rechtbank besloot vandaag daarom ook Suleiman el H. voorlopig vrij te laten. Hij heeft geen strafblad en zijn rol in de zaak is nog niet helemaal duidelijk. Zelf geeft hij toe zijn bankpas te hebben uitgeleend (waarom doe je dat in hemelsnaam?!) aan de hoofdverdachte om benzine te kunnen kopen, maar hij had het natuurlijk nooit gedaan als hij wist wat ermee gedaan zou worden. Tuuuuurlijk!

De politie kwam het drietal op het spoor dankzij camerabeelden. De slachtoffers Vanessa Vos (48) en haar partner Marco Witkamp (49) hadden camera's aan hun huis gehangen omdat ze al langer werden lastiggevallen en getreiterd door buurtbewoners. Hun woning was eerder bekogeld met stenen en eieren.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml