Doden bij aanval op christenen Pakistan
Buitenland

Doden bij aanval op christenen Pakistan.

Deze ochtend hebben met bomvesten bewapende islamitische militanten in Pakistan een christelijke kolonie belaagd. Het geweld, in de buurt van de noordwestelijke stad Peshawar, kostte het leven aan vijf personen: vier aanvallers en een christen. 

Volgens Pakistaanse veiligheidsdiensten raakten drie politieagenten en twee burgerwachten gewond bij de confrontatie met de reli-bezetenen. De autoriteiten speuren nu naar medeplichtigen van de aanvallers, zo meldt AP

Een team van vier man was vanochtend de kolonie binnengedrongen en ging op zoek naar de kerk. Vermoedelijk wilden zij daar de (af)god Allah verblijden met hun bloedspetters, botsplinters en ingewanden. De kerk bleek echter leeg, waarna kogels van beveiligers het aardse lijden van de terroristen beëindigden. 

Het is onduidelijk wie achter de mislukte aanslag zit. Mogelijk gaat het om terreurstaat IS, die in het Aziatische land zijn invloed tracht te vergroten. Gisteren stelde de Pakistaanse legerleiding echter dat IS geen voet aan de grond krijgt in hun land.

Alle artikelen geladen. Overzicht →