Doden bij Russische aanval op 'militair doelwit' winkelcentrum Kiev

Doden bij Russische aanval op 'militair doelwit' winkelcentrum Kiev 

21 maart 2022 - 11:15

De oorlog in Oekraïne gaat onverminderd door. Gisteren vielen volgens een verslaggever van persbureau AFP zeker zes doden bij een Russisch bombardement op een winkelcentrum in de Oekraïense hoofdstad Kiev. 

Reddingswerkers zouden nog op zoek zijn naar andere slachtoffers. Het winkelcentrum in het noordwesten van Kiev werd in de avond aangevallen en is zwaar beschadigd.

De Russische troepen - die zoals u weet naar eigen zeggen alleen militaire doelen aanvallen - proberen de hoofdstad te omsingelen. Volgens de Britse inlichtingendienst is de opmars vanuit het noordoosten tot stilstand gekomen en blijven de meeste militairen op ruim 25 kilometer afstand van het centrum van Kiev. De dienst meldt ook dat ten noorden van Kiev nog steeds zware gevechten zijn.

Marioepol

Ondertussen commandeerde Rusland de Oekraïense troepen om hun wapens neer te leggen in de zuidoostelijke havenstad Marioepol, met een ultimatum tot 5 uur vanochtend (Kremlin-tijd, 3 uur bij ons), maar het leger van Zelensky en co. gaf Moskou een dikke middelvinger en weigert te capituleren. In andere belegerde steden kunnen Oekraïense burgers op acht plaatsen de vuurlinie verlaten, daarover zijn afspraken gemaakt (voor wat het waard is).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml