'Doe die vod van je kop' bij schoolpoort
Buitenland

'Doe die vod van je kop' bij schoolpoort.

Een vader in het Belgische Leopoldsburg mag het schoolplein niet meer op na een schermutseling over een hoofddoek. Naar verluidt zou de man woorden als 'doe die vod van je kop' in de mond hebben genomen.

De man was samen met een ander toen hij drie Turkse vrouwen aansprak op de speelplaats van de lagere school. Volgens de 33-jarige Elif Sogutcu ging het als volgt: "Ik, mijn buurvrouw Hilal Cakir en haar gehandicapte zus Emine waren op de speelplaats Turks aan het praten. Een man riep plots Hier wordt Nederlands gesproken. Even later maakte hij ook nog een beledigende opmerking over de hoofddoek van mijn buurvrouw Hilal Cakir. Hij riep doe die vod van je kop. Ik antwoordde en toen liep het fout", vertelt ze aan Het Nieuwsblad

De politie werd erbij gehaald, maar een klusjesman wist beide partijen daarvoor al uit elkaar te halen. Hilal en Emine Cakir moesten naar het ziekenhuis na het voorval en de vrouwen gaan stappen ondernemen.  

De school wacht het gerechtelijk onderzoek nog even af, maar de directrice heeft meteen ingegrepen: de vader heeft nu een toegangsverbod. "Dit is puur racisme. Die man komt onze school tot nader order niet meer binnen", aldus schooldirectrice Elly Huysmans. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →