Doei Liesbeth van Tongeren 

18 november 2016 - 18:32

Kamerlid Liesbeth van Tongeren van Groenlinks zullen we volgend jaar niet meer terugzien op de kieslijst van de partij. Ze maakt het nieuws zelf bekend via Facebook. 

In het bericht schrijft ze: "Na me ruim zes jaar met volle overtuiging voor GroenLinks te hebben ingezet sta ik niet op de concept-lijst van de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Volgens De Volkskrant kan een woordvoerder van de partij alleen maar reageren met: "Het tijd is voor nieuwe gezichten op het brede gebied van groen."

Van Tongeren stond in 2010 op plek 6 op de kieslijst van GroenLinks en twee jaar later op plek 3. Ze was duidelijk aanwezig in de debatten over de gasboring in Groningen, waarin ze zich fel verzette tegen het boren van gas voor de kust van Terschelling. Ook was ze actief als justitiewoordvoerder. Daarnaast stond ze bekend als zelfverklaarde feminist. 

De linkse rakker was zelfs een paar keer te zien bij ons op de televee. Niet altijd op een positieve manier, maar toch. Kijkt u nog eens gezellig terug naar de mevrouw met een app met windmolens. 

 Maar ondanks alles, we zullen u missen mevrouw Van Tongeren. 

 

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie