DOEN: formeren nu Klaver niet wil
Binnenland

DOEN: formeren nu Klaver niet wil.

Het kabinet van CDA, VVD, D66 en GroenLinks kwam er toch niet. De formatie is geklapt. Terwijl de media over elkaar heenvallen of het nu wel of niet Snotneus Klaver was die de boel liet klappen in Den Haag, wilt u - de kiezer - natuurlijk weer door want het land moet wel bestuurbaar blijven. 

Het gaat weer moeilijk worden, want Pechtold zit niet zo te wachten op de de ChristenUnie, omdat zijn kroonjuweel 'voltooid leven' dan sowieso geparkeerd moet worden. De PvdA staat dan weer zelf niet te springen omdat het nog steeds 'de wonden likt' en zich niet weer wil branden aan een zootje liberalen die de partij heeft gedecimeerd.

Dan blijft er weinig over behalve een minderheidscoalitie of partijen waar iedereen het zweet op de voorhoofd van krijgt zoals het al eerder uitgesloten de PVV en Forum voor Democratie of de SP.

Ook DENK, de PvdD en 50Plus behoren in theorie nog tot de opties, minister Kuzu van Buitenlandse Zaken, het kan nog steeds. Dus puzzel u suf en kijk of er nog wat te redden valt. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →