Doen: islamitisch bidden in de boekhandel
Binnenland

Doen: islamitisch bidden in de boekhandel.

Faal. Faal. Faal. MEGAFAAL. De Syrisch-Libanese haatprediker Fawaz Jneid, die in het verleden God smeekte Ayaan Hirsi Ali kanker te geven en Theo van Gogh een ziekte, gaat gewoon door met houden van religieuze diensten in zijn illegale moskee islamitische boekenwinkel in de Haagse wijk Transvaal. Tientallen mensen druppelden vanmorgen zijn pand binnen, voor een gebedsdienst ten ere van het Offerfeest.

Maar een bedrijfspand mag toch helemaal niet gebruikt worden voor het houden van religieuze diensten? True that. De gemeente wil het graag verhinderen, beroept zich op het erfpachtcontract en grijpt daarom keihard in houd in de gaten wat er gebeurt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Den Haag is de oproep van Jneid een glashelder bewijs dat 'de gemeente alleen maar sterkt in haar stellingname dat de zogenaamde boekhandel in het Haagse Transvaalkwartier niets meer dan een dekmantel is'.

Kort geding

Omdat het pand al geruime tijd als gebedshuis zou worden gebruikt, heeft de gemeente een kort geding aangespannen tegen de stichting Qanitoen van Jneid. Dat vindt plaats op 19 oktober aanstaande. Tot die tijd zal de gemeente geen nieuwe stappen ondernemen tegen de imam, die door een gebiedsverbod persona non grata is in de wijken Transvaal en Schilderswijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →