Doen: slaafkennis bijschaven en goud zoeken in Amsterdam 

05 februari 2018 - 12:10

Alsof we er allemaal nog niet vaak genoeg mee geconfronteerd worden, soms tot vervelens toe. Ellenlange verhalen over Nederlands verschrikkelijke koloniale verleden, racisme en discriminatie die anno 2018 de straten en pleinen doordrenken.

Gold Rush Amsterdam wil u graag nog meer bewust maken van het schrikbewind, daterend uit de Gouden Eeuw. De zwarte bladzijdes uit een nog zwartere historie. Meer aandacht voor de slavernij, waar heden ten dage nog immer tekenen van te vinden zijn als u een klein beetje oplet. Tenminste, voor diegene die dat graag wil zien.

Het heeft daarom door heel Amsterdam zwarte enveloppen en goudklompjes verstopt. Die enveloppen staan in verbinding met een 'zwarte bladzijde' uit de geschiedenis ten tijde van de Gouden Eeuw. De aanwijzingen in die enveloppen leiden uiteindelijk naar een woord. Wanneer u erin slaagt het woord te ontrafelen, kunt u op zoek gaan naar verstopte goudklompjes.

Dus: werklozen opgelet. U kunt uw bijstandsoutkiering vanaf vandaag tot en met zondag spekken. Wij zouden ook graag meezoeken, want graties geld, maar hebben gewoon een baan en dus geen tijd om doelloos in de stad rond te hangen.

Hier volgt de eerste aanwijzing, sinds zojuist 12.00 uur online.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie