Dokkum zegt JA tegen komst actievoerders KOZP 

13 november 2017 - 12:00

Hee, wat fijn. De gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, heeft actievoerders van Kick Out Zwarte Piet officieel toestemming gegeven het kinderfeestje op te leuken met hun aanwezigheid.

Er wordt momenteel door de gemeente bekeken hoe en waar de actievoerders precies mogen plaatsnemen. Voordat gevingerverfde spandoekjes de ogen van aanwezig publiek bereiken en kinderlijk bedachte leuzen hun oren in getetterd worden, moet voldaan zijn aan enkele voorwaarden. Welke dat zijn, wil de gemeente niet kwijt.

U kunt komende zaterdag extra lang genieten van de anti-Piet huilebalken. Voorafgaand aan de protestshow, organiseren zij 'de mars van beschaving'. KOZP is zoals u weet een bolwerk van beschaafdheid. "Alles is toegestaan, ook geweld", dat soort beschaafde uitlatingen. Ook een beschaafde uitspraak: "De volgende actie is deze vuist, op je oog bijvoorbeeld". Superbeschaafd.

Kick Out Zwarte Piet is boos op Nederland en Nederlanders. "Nederland, met uitzondering van Amsterdam, houdt vast aan de "racistische karikatuur" van Zwarte Piet, en die is een reflectie van dieper liggend racisme, aldus de actievoerders.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie