Dom en slim

Dom en slim 

15 februari 2021 - 14:59

Thierry Baudet beweert dat zwarte en gekleurde mensen een lager IQ hebben dan witte mensen. Dat wilde ik zelf ook ‘ns proefondervindelijk uitvogelen. Ik heb een witte buurman, Gaston, die vroeger een werkloze postbode was in Waarschoot, en naar Gent verhuisde om hier een werkloze buizenfitter te worden, alsmede ledenwerver voor de rechtse politieke partij het Vlaams Belang, en ik heb een zwarte buurman, N’Konko, die glazenwassser is in Gent-Oost.

Ik nodigde hen uit op een bankje in het Sluizekenpark, en ik zei: ‘Ik ga jullie een aantal vragen stellen, en wie eerst z’n hand opsteekt mag antwoorden, en als het antwoord fout is, mag de andere antwoorden.’ Ze gingen akkoord. ‘Hoe heet de bassist van The Golden Earring?’ vroeg ik. Gaston stak z’n hand op, en zei: ‘Marco Bakker.’ Dat was fout, en N’Konko mocht antwoorden, en hij zei: ‘Rinus Gerritsen.’ ‘Juist,’ zei ik, ‘de volgende vraag: moet je, als je jezelf tongzoent, een mondmasker dragen?’ Gaston stak z’n hand op, en zei: ‘Nee, we moeten alleen een mondmasker dragen als we dat zelf willen.’ ‘Fout,’ zei ik, en N’Konko zei: ‘Je kunt jezelf niet tongzoenen.’ ‘Juist,’ zei ik. ‘Hoezo juist?’ zei Gaston, ‘ik kan mezelf gerust tongzoenen.’ ‘Laat ‘ns zien dan,’ zei ik, en toen deed Gaston iets met z’n tong, dat me liet zeggen: ‘Dat is geen tongzoenen, dat is kwijlen als een idioot.

Volgende vraag: Uit hoeveel delen bestaat een septologie?’ Gaston stak z’n hand op, en zei: ‘Uit vier of als het er meer zijn uit zes.’ Fout antwoord, waarop N’Konko zei: ‘Een septologie bestaat niet.’ Juist. ‘Volgende vraag,’ zei ik, ‘Welke substantie zit er in de kloten van Geert Wilders?’ ‘Beton,’ zei Gaston. Fout. ‘Snot,’ zei N’Konko. Juist. Volgende vraag: ‘Als je via Zaandam naar Spijkenisse rijdt op de fiets, en onderweg moet je dringend schijten, doe je dat dan eerst in Zaandam of later in Spijkenisse?’ ‘Eerst in Zaandam,’ zei Gaston. Fout. ‘Je schijt tussen Zaandam en Spijkenisse in je broek,’ zei N’Konko, ‘dat is niet iets om je voor te schamen.’Juist. Volgende vraag. ‘Wie is de populairste flikker van Nederland?’ ‘Marco Bakker,’ zei Gaston. Fout. ‘Splinter Chabot,’ zei N’Konko. Helemaal juist.

Volgende vraag. ‘Hoeveel kinderen heeft Ursula Von der Leyen?’ ‘Geen,’ zei Gaston, ‘die hoer is lesbisch.’ Fout. ‘Zes,’ zei N’ Konko. Juist. Ik ging door met: ‘Jantje zag eens pruimen hangen, schoon zijn vader ’t hem verbood. Waarom verbood Jantjes vader dat?’ ‘Omdat vaders wil wet is,’ zei Gaston. Fout. ‘Omdat het buiten het pruimenseizoen was,’ zei N’Konko, ‘en dan moet je uitkijken met pruimen eten, omdat je er hevige buikkrampen kunt van krijgen.’ ‘Juist,’ zei ik, ‘en dan de laatste vraag. Als Marco Bakker en Gerard Joling één persoon waren, wie zou dan het beste kunnen zingen?’ ‘Marco Bakker natuurlijk,’ zei Gaston. ‘Fout,’ zei ik. ‘Geen van beiden,’ zei N’Konko, ‘want Marco Bakker en Gerard Joling zullen nooit één persoon zijn omdat ze altijd twee personen zullen zijn.’ Juist.

Ik had de stand bijgehouden op een blad papier, en ik maakte een aantal berekingen, waarna ik besloot: ‘Uit de vragen en antwoorden is gebleken dat Gaston een IQ heeft van 65 en N’Konko een van 122.’ ‘Dat kan niet,’ zei Gaston, ‘m’n IQ is in 2001 ook eens gemeten en toen was het 59, dus je berekeningen kloppen niet.’ ‘Ze kloppen wel als jij in 20 jaar tijd heel wat slimmer bent geworden,’ zei ik. ‘Maar m’n vrouw zegt altijd dat ik dommer en dommer word,’ zei Gaston. ‘Dat zegt ze nooit tegen mij,’ zei N’Konko, ‘zeker niet als ik haar achterwaarts in de poes heb genaaid.’

Toen begonnen Gaston en N’Konko te vechten, en ik ging wijselijk naar huis. Maar goed, laten we besluiten dat Thierry Baudet met z’n IQ-theorie, zoals zo vaak totaal de bal misslaat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.