Domheid heeft een naam: Hakim Ziyech

Domheid heeft een naam: Hakim Ziyech 

08 juni 2023 - 17:15

Als je niet beter zou weten, zou je haast denken dat Hakim Ziyech stiekem aan de alcohol zit. Hoe anders haal je het in je hoofd om in deze tijden vrijwillig naar Moskou af te reizen, ook nog eens voor een dubieus gokevent om je toch al niet lege zakken te vullen, nota bene samen met messentrekker en verdachte drugshandelaar Quincy Promes.

Ziyech kan dan leuk tegen een bal trappen - al hebben we daar al tijden niks meer van gezien - dat maakt zoveel domheid nog niet goed.

 Dit staat los van het feit dat het natuurlijk altijd goed is om een vriend in moeilijke tijden te steunen. Welke man heeft nou niet ooit eens een vriend getroost nadat hij was gedumpt omdat hij aan de lopende band was vreemdgegaan en daarop werd betrapt. Moet je een vriend daarom laten vallen? Moet je daarom boos op hem worden? Of vermanend toespreken? Nee, natuurlijk niet. Die bied je een pils aan, je gaat een avond goed op stap, je haalt samen wat domme streken uit met wat andere onbekende wijven en je sluit de avond af bij de plaatselijke kebabzaak. Met andere woorden: voor vrienden in de shit ben je een goede vriend. Klaar.

Maar dat is wat anders dan iemand openlijk te koop lopen met je pracht en praal in de hoofdstad van het land dat de grootste oorlog op Europees grondgebied is gestart sinds de Tweede Wereldoorlog. Hoe idioot moet je zijn om weloverwogen op je instagram goedkope patserfoto's te plaatsen samen met iemand die bekend staat als vrouwenmepper, die door het OM wordt verdacht van het importeren van honderden kilo’s coke, wapenbezit, zware mishandeling en innige banden met allerlei beruchte drugscriminelen. En dat dan met de tekst: Cart Blanche. Om nog maar te zwijgen van de zeer beperkte voetbalkwaliteiten van Promes.

Ziyech heeft bij Ajax een heldenstatus verdiend door zijn spel in het seizoen 2018-2019 toen Ajax de halve finale van de Champions League bereikte, en veel supporters zien hem dolgraag terugkeren in de Johan Cruijff ArenA, maar wat moet je als club met een jongen die blijkbaar zo dom is. Het is niet vaak voorgekomen dat iemand zo publiekelijk zijn sympathie heeft uitgesproken voor iemand die volgens justitie vuistdiep in de meedogenloze drugswereld zit, gedomineerd door figuren als Ridouan Taghi en Bolle Jos Leijdekkers. Als Ziyech niet dom is, heeft hij gewoon totale schijt aan de wereld.

Sander Schimmelpenninck vinden wij een domme proleet vermomd als een irritante moraalridder, maar toen hij tweette dat Ziyech een domme proleet is, waren wij het volledig met hem eens. Domheid heeft dankzij de Marokkaanse rechtsbuiten een gezicht gekregen

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml