Domineesvrouw schiet overvaller neer
Buitenland

Domineesvrouw schiet overvaller neer.

In de Amerikaanse stad Philadelphia is een roofovervaller gisteren van een koude kermis thuisgekomen. De met een geweer bewapende man wilde een domineesgezin beroven, maar eindigde in plaats daarvan met een kogelgat in zijn been in het ziekenhuis. 

De dominee was op weg naar huis met zijn vrouw en kind toen de overvaller onder dreiging van het vuurwapen zijn portemonnee opeiste. De geestelijke bleek echter niet van zins om zomaar zijn aardse bezit aan de schelm af te staan, dus volgde een worsteling. 

Toen haar man een tik tegen zijn hoofd kreeg met het geweer vond de domineesvrouw het welletjes geweest. Ze trok nu haar pistool, waarvoor ze een vergunning bezit, en verdedigde haar man door de aanvaller in zijn been te schieten. Volgens 6ABC vond het voorval plaats in de buurt van een Lutherse kerk. 

De dader wist aanvankelijk nog te ontkomen door in een passerende SUV te springen, maar werd later ingerekend bij een ziekenhuis. Het betrof een 66-jarige man. De politie noemt de zelfverdediging in principe 'gerechtvaardigd', maar onderzoekt het voorval wel. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →