'Domme mensen zijn betere presidentskandidaten'
Buitenland

'Domme mensen zijn betere presidentskandidaten'.

Kandidaten die niets afweten van het buitenland zijn heel geschikt als president omdat het niet mogelijk is oorlogen te starten tegen plaatsen waar je nog nooit van hebt gehoord. Die opmerkelijke redenering is afkomstig van Gary Johnson, presidentskandidaat voor de Libertarische Partij.

Aangezien veel Amerikanen de twee leidende kandidaten niet kunnen luchten of zien doet Johnson het relatief goed in de opiniepeilingen. De laatste weken is de libertariƫr echter in de problemen gekomen omdat hij meerdere keren liet weten geen kaas te hebben gegeten van de wereldpolitiek.

Vorige maand werd duidelijk dat Johnson geen idee heeft wat Aleppo is en vorige week stond de presidentskandidaat met zijn mond vol tanden toen hij tijdens een televisie-interview geen enkele buitenlandse leider op wist te noemen.

Vandaag verklaarde Johnson op MSNBC dat die onnozelheid juist een pluspunt is. Volgens de libertariƫr zullen kandidaten die buitenlandse namen kunnen schrijven namelijk sneller een land binnenvallen dan politici die dat niet kunnen. "Weet je wat? Door het feit dat iemand de puntjes op de I en de streepjes door de T kan zetten bij een buitenlandse leider of geografische plek, is hij in staat ons leger in gevaar te brengen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →