Doneren voor 'Friese wegblokkade-helden' 

19 november 2017 - 10:00

Zo'n beetje iedereen heeft het gisteren kunnen zien en lezen: de opgeworpen wegblokkade op de A7 die de bussen van anti-Zwarte Piet demonstranten de doortocht richting Dokkum belemmerde.

Sociale media barstte bijkans uit haar voegen. Voor én tegenstanders van Zwarte Piet, reaguursels alom. Van racisme-roeptoeterende anti-Piet sympathisanten tot patriottische Nederlanders die een overwinning claimden.

Anyway, de politie schijnt de kentekens van de mensen die verantwoordelijk zijn voor de wegblokkade te hebben opgeschreven. Deze misdadigers zullen vermoedelijk een bekeuring op de mat krijgen wegens het plegen van een strafbaar feit, namelijk de weg blokkeren. Duh.

Via doneeractie.nl stuitten wij op een actie waarin wordt opgeroepen bij te dragen aan het betalen van de boetes van de schuldigen. De initiatiefnemers willen de verantwoordelijken graag schadeloos stellen en spreken van 'helden'.

Wij roepen u zeer zeker niet op tot een gulle gift. Wij roepen ook niet op om het niet te doen. Ons is neutraal met als doel u in ieder geval op de hoogte te brengen van het bestaan van het initiatief. Wat u met die informatie doet moet u helemaal zelf weten.

Op het moment van schrijven hebben 90 mensen een donatie gedaan en staat de teller op een bedrag van 593 euro.

Zo, wij gaan even kruidnootjes en speculaaspoppen halen. De juten zakken zijn trouwens in de aanbieding bij HEMA. Fijne zondag!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie