Doodgewone vrouw met kind mag Erdostan niet uit 

28 augustus 2017 - 11:13

De paranoïde regering-Erdogan gooit werkelijk alles in de strijd om zogenaamde Gülen-terroristen op te sporen. Nu blijkt dat een doodgewone Turks-Nederlandse burger met haar kind het land niet mag verlaten, vermoedelijk omdat haar ex ooit via een verkliklijn heeft aangegeven dat ze Gülen-fan zou zijn.

Toegegeven, de Arnhemse had het kunnen weten toen ze bij aankomst in Erdostan van de douane kreeg te horen dat terugreizen moeilijk zou worden. Het slachtoffer was echter speciaal naar Turkije afgereisd om de begrafenis van een familielid bij te kunnen wonen, dan maak je niet meteen rechtsomkeert, begrijpen wij ook wel.

"Er zou een onderzoek naar mij lopen, kreeg ik te horen. Maar ik heb niets verkeerd gedaan", legt de vrouw telefonisch aan het AD uit. "Ik heb geprobeerd hulp te zoeken bij het Nederlandse consulaat in Istanbul. Maar tot nu toe kunnen ze daar niet veel voor mij doen. Ik moest een advocaat zoeken. Die zijn in augustus vanwege de zomervakantie nauwelijks te vinden."

De vrouw zou één van de tientallen gevallen zijn van Nederlandse burgers die om dit soort redenen Turkije niet uit mogen. Gratis tip van PowNed aan Turkse-Nederlanders die geen uitgesproken Erdo-fan zijn: ga er niet heen!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie