Upd: Eis tegen 'doodrijder A2' is acht jaar
Binnenland

Upd: Eis tegen 'doodrijder A2' is acht jaar.

Vandaag staat de 46-jarige Neil van der L. in Amsterdam terecht om de aanrijding die hij vorig jaar veroorzaakte op de A2. Hij tikte de 237 kilometer per uur aan, reed over de vluchtstrook en ramde tot slot een auto. De bestuurder van die auto overleed. Neil bekent drugs te hebben gebruikt en zegt het ongeluk erg te vinden.

Op de avond voor het ongeluk gebruikte Neil speed, maar wist niet precies wat de effecten waren. Op de ochtend van het ongeluk zou hij ook nog 4 of 5 joints hebben gerookt. Zijn buurvrouw vond dat hij vreemd deed: hij probeerde haar te versieren, waarnaar hij vervolgens zijn pielemuis aan haar blootstelde.

Update 14:56 uur

Het OM heeft voor het gerecht in Utrecht acht jaar cel tegen de doodrijder geëist, meldt het ANP.

Drama

In de rechtbank lezen meerdere slachtoffers een verklaring voor. Het meest schokkende is die van een inzittende van de geramde auto: het inzittende gezin sloeg over de kop. Vader Ricardo van Jaarsveld (42) overleed, de zes andere inzittenden - waaronder zich ook kinderen bevonden - raakten zwaargewond. De vriendin van Ricardo zit tegenwoordig in een rolstoel. Zij kreeg een excuusbrief van Neil, maar dit was 'erg laat en een gedicteerde brief'.

Strafeis

Deskundigen zijn van mening dat Van der L. "volledig ontoerekeningsvatbaar" was omdat hij een psychose had, meldt RTV Utrecht. Het Openbaar Ministerie maakt vandaag de strafeis tegen Van der L. bekend. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →