Doodrijder Tamar (14) krijgt alleen geldboete

Doodrijder Tamar (14) krijgt alleen geldboete 

17 juni 2021 - 10:41

De Duitser die het 14-jarige meisje Tamar uit Marken vorig jaar doodreed, komt er vanaf met een geldboete. Het is volgens het Openbaar Ministerie niet vast komen te staan dat de man op het bewuste moment "ernstige verkeersfouten kan worden verweten".

Tja, wat zijn precies 'ernstige verkeersfouten', nietwaar? Het enige wat hem verweten kan worden, is dat hij (in het pikkedonker) tijdens het autorijden op zijn telefoon keek, maar dat is volgens het OM dus geen 'ernstige verkeersfout'. Ook is onduidelijk gebleven hoe Tamar op de weg terecht is gekomen, het enige wat duidelijk is is dat ze na de aanrijding op slag dood was en de man vervolgens is doorgereden.

Maar geen ernstige verkeersfouten, dus. Zoals u misschien nog weet was Tamar in de nacht van 25 juli na een ruzie met haar ouders over bedtijd van huis weggelopen en werd haar lichaam later door de politie gevonden in de berm van de Zeedijk tussen Marken en Monnickendam. Op camerabeelden kwam vervolgens de destijds 28-jarige Duitser naar voren als mogelijke verdachte. 

Het OM laat trouwens weten dat de geldboete hoger is dan normaal vanwege de fatale afloop van het ongeval. Goed gewerkt!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml