Dronken doodrijder vier jaar de cel in
Binnenland

Dronken doodrijder vier jaar de cel in.

De rechtbank in Lelystad heeft de 54-jarige Walter van W. vandaag veroordeeld tot vier jaar cel voor het in bezopen toestand doodrijden van de negentienjarige Fleur in Loosdrecht na een straatrace met zijn zoon Casper.

Daarnaast werd Walter's rijbewijs afgepakt voor vijf jaar. Casper kreeg een taakstraf van honderd uur en een jaar rijontzegging aan zijn broek voor zijn deelname aan de 'straatrace' op weg naar huis, na een gezellig vader-zoon-momentje in een restaurant.

De ongelukkige Fleur kwam met haar auto uit een oprit de weg op toen Walter zich met 110 kilometer per uur in haar auto boorde. Twee weken later overleed ze in het ziekenhuis. De twee vinden zelf echter dat ze - op het te hard rijden na - weinig fout hebben gedaan. Maar na het ongeluk bleek op het politiebureau dat vadertjelief meer dan twee keer zo veel had gedronken dan is toegestaan.

Twee weken geleden verklaarde hij voor de rechter dat de barvrouw in het café waar ze vandaan kwamen, te veel gin in zijn gin-tonic had gedaan. En ja, dan kun je vervolgens na twee wijn in een restaurant niet weten dat je teveel gezopen hebt. 

Ook spraken ze de getuigenissen tegen dat ze dicht op elkaar aan het racen waren. Pa reed in een Porsche en die maken nou eenmaal veel geluid. Kortom, het is allemaal haar eigen schuld eigenlijk. De rechter was hier gelukkig niet gevoelig voor.

Alle artikelen geladen. Overzicht →