Doodrijder Zelhem langer vast
Binnenland

Doodrijder Zelhem langer vast.

De man die in Zelhem (Gelderland) vrijdagochtend een dodelijk ongeluk veroorzaakte, blijft langer in voorarrest. Dat heeft de onderzoeksrechter in Arnhem tijdens zijn voorgeleiding besloten.

De man veroorzaakte een frontale botsing. Een jongetje van vier overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn veertigjarige moeder raakte gewond, de 38-jarige vader en een dochtertje van drie raakten zwaargewond.

De verdachte, een 38-jarige man uit Doetinchem, had de auto die hij bestuurde gestolen van een medewerker van justitie die bij hem was. De man was acht dagen voor het ongeval juist onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Hij zat bijna zes maanden in voorarrest voor een andere zaak uit 2015. Daarin wordt hij verdacht van onder meer mishandeling, het inrijden op een politieauto, bedreiging en rijden onder invloed.

De man wordt langer vastgehouden omdat hij onder meer wordt verdacht van doodslag. Ook de kans op herhaling is een reden om hem in voorarrest te houden.

De rechtbank in Zutphen liet zaterdag weten dat de verdachte eerder was vrijgelaten omdat hij een blanco strafblad had. Ook zijn psychiatrische symptomen, die wel bekend waren, leken beheersbaar.

Het ging na zijn vrijlating echter bergafwaarts en de reclassering adviseerde hem te laten opnemen. Nog voordat de benodigde juridische stappen daarvoor konden worden afgerond, gebeurde het fatale ongeval.

Alle artikelen geladen. Overzicht →