Doodschudbekeerling twee jaar de cel in
Binnenland

Doodschudbekeerling twee jaar de cel in.

De Nederlandse bekeerling Rudolph H. uit Den Haag, ook wel bekend onder zijn superkekke nieuwe moslimnaam Abou Suhayb, is veroordeeld tot twee jaar cel en drie maanden voor het doodschudden van zijn vier maanden oude dochtertje.

Hoe heeft dit nu kunnen gebeuren in de omgeving van vredelievende religieuzen waartussen Rudolph H. zich na zijn ingeving moslim te worden bevond?

Wel, hij was naast medeverspreider van vrede en liefdadigheid, ook stiekem ronselaar van strijders in Den Haag voor het IS-gebied in Syriƫ. En dan heb je een voorliefde voor geweld. Te beginnen bij je eigen dochter.

H. schudde zijn kleine meisje zo hard door elkaar, dat het slachtoffertje zwaar hersenletsel opliep. Niet veel later overleed de weerloze baby aan de gevolgen van deze zeer laffe daad.

Het gerechtshof acht overigens niet bewezen dat H. van plan was om zijn dochter van het leven te beroven. "'H. heeft het feit dat de baby door het schudden zwaar lichamelijk letsel kon oplopen op de koop toegenomen."

Het Openbaar Ministerie sprak van "extreem geweld" en wilde H. vier jaar achter de tralies hebben. De rechter vindt dat H. met twee jaar en drie maanden wel genoeg gestraft wordt.

Nabeschouwing redactie: De persoon op de foto zou Rudolph H. in zijn nieuwe rol als moslim kunnen zijn. Door de vermomming hebben we dit niet met zekerheid kunnen vaststellen.

Wie is de persoon op de foto?
Rudolph H.
Arnoud van Doorn die halalvlees gaat kopen
Abdeslam in een rol als onderdanige vrouw
Peter R. de Vries die zich uit medelijden in een nikaab hijst
Tunahan Kuzu die Evet gaat stemmen
Geert Wilders die alleen nog vermomd over straat durft
Job Cohen die thee gaat drinken in de moskee
Het is iemand anders
Do Riddles
Alle artikelen geladen. Overzicht →