Stoplichten in 020 gaan uit
Binnenland

Stoplichten in 020 gaan uit.

Ergert u zich altijd aan van die asociale fietsmensen die zich door rood over uw autoweg manoeuvreren? Dat hoeft in Amsterdam binnenkort niet meer! Hier worden namelijk op sommige wegen de stoplichten voor fietsers uitgeschakeld.  

Dit zal volgens de gemeente Amsterdam de doorstroom verbeteren. Tijdens een proef op het Alexanderplein werd duidelijk dat het uitzetten van de stoplichten een groot succes is dat de gemeente ook graag op andere plekken ziet. Margreet Hoefjes van de gemeente: "Op het plein zijn als proef de verkeerslichten in mei van dit jaar twee weken uitgezet. Dat leverde geen problemen op en dus is de proef verlengd en staan de lichten in ieder geval tot eind november uit. "

Uit videobeelden van de testperiode bleek dat het aantal conflicten nauwelijks hoger was dan wanneer de lichten aanstonden. Ook hadden trams er weinig last van. Het ging om een oponthoud van slechts 1,1 seconde, weet At5

Door het uitzetten van stoplichten voor fietsers hoeven zij minder vaak en minder lang te wachten tijdens de ochtendspits. Het aantal fietsfiles halveerde in de ochtendspits. Wel vertelt Hoedjes dat er per situatie goed moet worden gekeken naar de beste oplossing. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →