Doornroosje in de ban, want #MeToo 

23 november 2017 - 16:29

Oh man, oh man. In wat voor soort wereld leven we? Betichtte ene Anne Fleur Dekker onlangs Bassie en Adriaan van racisme, nu weer een overbezorgde moeder die de strijd aangaat met Doornroosje. Betutteling 18.0.

Wie kent het sprookjesverhaal niet? De Britse Sarah Hall is naar eigen zeggen wakker geworden door de hele MeToo-discussie en zag een subtiel verborgen boodschap in Doornroosje. De prins die de prinses ongevraagd kust, dat is toch niet normaal? Dan spreken we dus van aanranding ongewenste intimiteiten.

Waar en wanneer mevrouw Hall precies in aanraking is gekomen met de klap van de molen is onbekend. Wel ligt er een formele klacht bij de school waar Hall's kinderen op zitten, met als doel het aanstootgevende verhaal uit de klas te verstoten.

Positief puntje is dat het verhaal niet helemaal hoeft te verdwijnen van Hall, in plaats daarvan zou het 'als controversieel onderwerp besproken' kunnen worden door oudere leerlingen en studenten.

De originele verhaallijn gaat eigenlijk nog een stapje verder. Wanneer het de prins niet lukt om de prinses wakker te kussen, neemt hij Doornroosje mee naar bed om daar 'de vruchten der liefde' te consumeren. Die vruchten leveren een tweeling op, door wie de prins uiteindelijk wakker wordt gemaakt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie