Dordrecht gaat verwarde man aanpakken
Binnenland

Dordrecht gaat verwarde man aanpakken.

Goed nieuws: vanaf volgend jaar zullen minder inwoners van Dordrecht verward zijn dan nu het geval is. Wethouder Peter Heijkoop werkt namelijk momenteel aan een aanpak voor verwarde mensen.

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Bijvoorbeeld door speciale zorg voor verwarde mensen te bieden. Zoals juiste huisvesting en een psycholoog in de meldkamer, die goed kan beoordelen wat voor zorg een verwarde man op dat moment nodig heeft. Dit moet ervoor zorgen dat niet klakkeloos de politie op een verwarde man wordt afgestuurd, daardoor kan een verwarde man namelijk nog meer verward raken.

Het CDA vindt dat overigens niet ver genoeg gaan, die partij ziet liever een speciale verwarde man-ambulance (psycholance) komen, zoals in Rotterdam ook het geval is. Al gaat dat zeer waarschijnlijk niet gebeuren, want niet rendabel. Rotterdam heeft immers veel meer verwarde mannen dan Dordrecht.

Nu zou dit plan eigenlijk al op 1 oktober klaar zijn, maar dat gaat de wethouder niet halen. "Het is een zeer complexe materie met tal van haken en ogen", aldus Heijkoop. Collega-raadslid Van Verk erkent dat: "het is al moeilijk om een definitie te maken van een verward persoon."

Alle artikelen geladen. Overzicht →