Dordrecht is veranderd in oorlogsgebied

Dordrecht is veranderd in oorlogsgebied 

25 augustus 2023 - 12:23

Het ooit zo mooie en gemoedelijke Dordrecht is veranderd in een heus oorlogsgebied. Criminele plaatsen bommen en hele gevels worden van woonhuizen geblazen. Je zal er maar naast wonen met je leuke gezinnetje, weg nachtrust.

Rolin der Heijer, raadslid van de VVD, is enorm geschrokken van het feit dat deze dingen ook in zijn mooie Dordrecht gebeuren: “Het is toch moeilijk voor te stellen dat dit soort gevaarlijke gekken. Gewoon hun reet afvegen met alles waar wij voor staan. De veiligheid in de wijken, de rechtsstaat waar wij voor staan. De vrijheid zien om dit soort heftig geweld toe te passen. Dat moet echt stoppen.”

Onze verslaggever Tom werd belaagd door een groep van ongeveer 20 mannen zonder shirt dit wilden voorkomen dat hij het plaatsdelict zou filmen. De mensen op straat zijn in ieder geval geschrokken: “Ik sta er niet heel erg van te kijken”, “Ik maak me zorgen”, “Criminele wereld hè”. De mensen vinden het niet normaal.

Maar wie zijn deze asociale criminelen toch? Het raadslid maakt het niet uit: “De toedracht maakt me eigenlijk geen zak uit. Dat je het in je botte kop haalt, dat je zo van de pot gerukt bent om dit te doen. Rij dan maar voorbij Dordrecht, dat gaan we hier niet meer doen.” Maar deze mensen verplaatsen naar andere steden lost het probleem natuurlijk niet op. “Voor die andere mensen is dat ook niet leuk”, aldus een verstandige man op straat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml